Laatste update: oktober 2018.

In één minuut

 • Tekstadvertenties rechtsboven bestaan ieder uit een kop, een hyperlink en een paar regels extra tekst.
 • Ze worden op basis van kliks verrekend, in webjargon: CPC (Cost Per Click). Voor actuele tarieven: neem contact op.
 • De volgorde van de advertenties is willekeurig. Als er meer dan 4 adverteerders zijn, worden bij elke paginaweergave 4 willekeurige advertenties getoond. Bij de volgende paginaweergave zijn dat weer 4 andere advertenties.
 • Hebt u speciale wensen, zoals advertenties alleen op specifieke pagina’s of paginagroepen? Of een advertentie in de middenkolom? Of een banner? Of een vermelding in de nieuwsbrief? Neem contact op en ik kijk hoe ik u kan helpen.
 • Verder staan er op Trek 11 ook Google-advertenties in de rechterkolom, maar die verlopen allemaal via Google.

Toch iets meer weten?

Trek 11 is een portaalsite voor wandelaars, fietsers en kampeerders die graag de grens oversteken. De site is de opvolger van wandelsite Tweevoeter (2002-2015).

Oprichter en beheerder is Wessel Zweers. Al 25 jaar actief in de wandel- en fietswereld. In het dagelijks leven freelance webmaster, voorheen werkzaam bij o.a. publieke omroepen, de Fietsersbond en Wandelnet. Deze site staat los van mijn betaalde werkzaamheden.

Trek 11 wordt op semi-professionele basis gerund. Dat houdt in: ik doe dit in mijn vrije tijd als een hobby, maar freelance tekstschrijvers worden wel eerlijk betaald, en natuurlijk heb ik ook met hostingkosten en licenties te maken. In feite worden de advertentie-inkomsten gebruikt om nieuwe tekstbijdragen te financieren, databestanden aan te kopen en een nog snellere server te betalen. Een advertentie op Trek 11 kunt u dus eigenlijk beschouwen als sponsoring om de site verder te verbeteren – niet als een deel van mijn eigen salaris.

 • Trek 11 richt zich vooral op kwaliteit, niet op kwantiteit. Alle informatie op deze site is met zorg samengesteld. Trek 11 schrijft geen andere bronnen over, maar de auteurs baseren zich op onze eigen praktijkervaringen en die van de honderden wandelaars en fietsers die we in de loop der jaren via clubjes en georganiseerde reizen hebben ontmoet.
 • Trek 11 richt zich op langzame maar duurzame groei. Dus geen stunts en dure advertentiecampagnes, maar een solide, gestructureerde en goed onderhouden website, die vooral via zoeksystemen en mond-tot-mond-reclame een gestaag groeiend aantal bezoekers trekt.
 • Trek 11 scoort goed in Google.
 • De e-mailnieuwsbrief van Trek 11 heeft een hechte en betrokken lezerskring. Het verloop is minimaal: jaarlijks bedraagt het aantal afmeldingen hooguit 3% procent van het totale abonneebestand (2800 abonnees).
 • Trek 11 neemt wensen en kritiek van lezers serieus. Bezoekers kunnen via e-mail, via het forum en via de reactiemogelijkheid onderaan elke Trek 11-pagina hun opmerkingen doorgeven. Regelmatig houden we enquêtes onder alle nieuwsbriefabonnees. Hun reacties vormen de richtlijn voor de verdere ontwikkeling van de site.
Als adverteerder hebt u de mogelijkheid om rechtsboven een korte tekstadvertentie te plaatsen, met een doorklikmogelijkheid naar uw site. Bijvoorbeeld:

Trek 11
vakantieadressen en
praktische info voor
wandelaars & fietsers

De tekst mag u zelf bepalen. Zoals u ziet is de ruimte rechtsboven beperkt, in totaal niet meer dan 7 regels.

Tarief
Gebruik onderstaand formulier om de actuele tarieven aan te vragen.

Altijd de laagste prijs
Mijn garantie is dat u op Trek 11 nooit duurder uit bent dan met een Google-advertentie, of met een tekstadvertentie van vergelijkbaar formaat op een andere Nederlandstalige vakantiesite. Mocht u met harde cijfers kunnen aantonen dat u hier toch meer betaalt dan elders, dan is er onderhandelingsruimte.

Keuze/volgorde
De volgorde van de 4 tekstadvertenties is willekeurig. Bij meer dan 4 adverteerders wordt er bij elke paginaweergave gedobbeld en willekeurig 4 advertenties gekozen. Bij de volgende pagina wordt opnieuw gedobbeld. Uiteindelijk krijgt u advertentie evenveel ‘views’ als de andere, en u betaalt sowieso alleen voor het aantal gegenereerde kliks.

Ook gekleurde banners zijn mogelijk op Trek 11, zolang ze niet knipperen. Deze worden in de rechterkolom geplaatst. Neem contact op voor de mogelijkheden. Hou er rekening mee dat tekstadvertenties beter scoren in Google, wat de vindbaarheid van uw website verbetert. Dat voordeel is er minder bij banners.
Naast bovenstaande tekstadvertenties plaatsen we op Trek 11 ook tekstadvertenties van Google. Deze hebben echter iets andere kleuren en zijn voorzien van de kop ‘Ads door Goooooogle’. De advertenties worden automatisch door Google geplaatst – ik heb er vrijwel geen invloed op.

Onderaan de Google-advertentieblokjes staat de link ‘Adverteer hier’. U komt dan terecht in een geautomatiseerd systeem van Google, via welke u uw tekstadvertenties kunt opgeven. In tegenstelling tot wat de link ‘Adverteer hier’ suggereert, worden deze tekstadvertenties ook op andere wandelsites geplaatst. Bovendien betaalt u bij Google meer dan bij Trek 11, aangezien Google begrijpelijkerwijs ook zelf iets wil overhouden aan zijn bemiddeling tussen adverteerders en websites (32% om precies te zijn), en ik zoals gezegd niet van deze site hoef te leven.

Het komt zelden voor, maar toch even gezegd: ik behoud me het recht voor om advertenties te weigeren. Daarbij gaat het met name om:

 • advertenties voor concurrerende websites,
 • advertenties die qua doelgroep te ver afstaan van wandelaars, fietsers, kanovaarders en liefhebbers van actieve/groene vakanties.
 • De tarieven zijn exclusief 21 procent btw.
 • Een order geldt voor minimaal 30 dagen, daarna kan de adverteerder op elk gewenst moment opzeggen.
 • Facturering bij doorlopend adverteren vindt gewoonlijk plaats per kwartaal of halfjaar, maar in overleg kan daarvan worden afgeweken.
 • Het afgesproken tarief blijft minimaal zes maanden onveranderd. Daarna behoudt Trek 11 zich het recht voor om de tarieven te verhogen. Dit wordt altijd vooraf per e-mail aangekondigd.
 • Indien de adverteerder een factuur na 30 dagen nog niet heeft betaald, behoudt Trek 11 zich het recht voor om de advertentie van de site te verwijderen.
 • Adverteerders/sponsors in het buitenland: het is voor mij het eenvoudigst als ik kan factureren naar een Nederlands adres. Indien u alleen een buitenlands vestigingsadres hebt, dan ben ik verplicht om uw btw-nummer (óók als u in uw land niet btw-plichtig bent) op te geven aan de Belastingdienst. Zonder uw btw-nummer kan ik helaas geen advertentie of sponsorlink plaatsen.
 • Voor uw boekhouding: op de facturen die ik verstuur staat mijn zakelijke naam vermeld, Laterna Media te Gouda, KvK 32 16 80 04, BTW 1956.06.711.B01.

Vrijblijvende prijsopgave

Latest posts by Wessel Zweers (see all)