Alle teksten en foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Dat we deze informatie gratis op internet zetten, betekent dus niet automatisch dat je die gratis mag hergebruiken. Lees ook deze Veelgestelde vragen over auteursrecht van ICT-jurist Arnoud Engelfriet.

Veel teksten op deze site zijn geschreven door freelancers, die dat tegen betaling exclusief voor deze site hebben gedaan. We vinden het niet tof als je teksten en foto’s van deze site gratis ‘leent’, ook niet met bronvermelding. Als je een van hun teksten overneemt, kun je daarvoor een rekening verwachten.

En waarom zou je ook webpagina’s willen overkopiëren naar je eigen site? Het wereldwijde web is gebaseerd op een geweldige uitvinding: de hyperlink. Je kunt je website altijd voorzien van een link naar de originele tekst op deze site. Zo zijn je bezoekers ervan verzekerd dat ze altijd bij de meest actuele versie terechtkomen.

Ook voor de zoekmachinevindbaarheid (SEO) van je eigen site schiet je weinig op met plagiaat. Google heeft dat in de gaten. Je site riskeert een ‘penalty’ als Google ontdekt dat je andere websites overschrijft.